Get streaming and video upload rights to VAL-media! Send us an e-mail at: contact@val-media.net


Login (kirjaudu) or Register (rekisteröidy)


Eurooppa-neuvosto edisti sopua EU:n elpymiskokonaisuudestaJuhannusaattona 19. kesäkuuta järjestetty Eurooppa-neuvoston jäsenten videokokous käsitteli ensimmäistä kertaa päämiestasolla Euroopan komission esittämää elpymiskokonaisuutta, jonka tavoitteena on tukea jäsenmaiden talouksien uudelleen käynnistämistä ja Euroopan elpymistä. Keskustelu oli rakentavaa ja yhteisenä tahtotilana on löytää ratkaisu mahdollisimman nopeasti. Eurooppa-neuvosto käsittele asiaa uudelleen heinäkuussa Brysselissä järjestettävässä kokouksessa.

Suomi suhtautuu avoimesti jatkotyöhön. Komission ehdotus elpymiskokonaisuudeksi ei ole Suomen hyväksyttävissä sellaisenaan. Komission esitys koostuu rahoituskehysehdotuksesta vuosille 2021 – 2027 sekä esityksestä EU:n uudeksi elpymisvälineeksi (”Next Generation EU”).

Rahoituskehyksen osalta Suomelle keskeiset kysymykset liittyvät maltilliseen kokonaistasoon, maaseudun kehittämisen rahoitukseen sekä ehdollisuuksiin etenkin oikeusvaltioperiaatteen ja ilmastotoimien osalta.

Komissio on esittänyt, että kertaluonteisen elpymisvälineen koko olisi 750 miljardia euroa.

                                                                                                                            

”Suomi suhtautuu rakentavasti keskusteluun elpymisvälineestä, sillä Euroopan nopea toipuminen kriisistä on myös Suomen etu. Emme kuitenkaan voi hyväksyä komission esitystä sellaisenaan, vaan siihen tarvitaan muutoksia monilta osin”, pääministeri Sanna Marin sanoi.

Lisäksi Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel ja Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kertoivat keskusteluista, jotka he kävivät Britannian pääministeri Boris Johnsonin kanssa EU:n ja Britannian tulevasta suhteesta videokokouksessa 15. kesäkuuta 2020. Vaikka neuvottelut ovat edenneet huolestuttavan hitaasti, Britannia ei ole pyytämässä jatkoa siirtymäajalle, joka päättyy vuoden vaihteessa.

Eurooppa-neuvoston jäsenet kuulivat myös Euroopan keskuspankin pääjohtaja Christine Lagarden katsauksen Euroopan taloudellisesta tilanteesta, ja sopivat Venäjälle asetettujen rajoittavien toimien jatkamisesta, koska Minskin sopimusten toimeenpanossa ei ole edetty.

 

Lähde: Valtioneuvosto

top2
Eurooppa-neuvosto edisti sopua EU:n elpymiskokonaisuudesta

Eurooppa-neuvosto edisti sopua EU:n elpymiskokonaisuudesta

User Photo
Juha

8 months
93 Views
Share Lahjoita Report 0 0
Category:

Comments:

Comment
REC
Up Next Autoplay
User Photo